fbpx

fem vinnande punkter för att stimulera kreativitet.

Fem vinnande punkter för att stimulera kreativitet.

Vi arbetar alla hårt på något sätt för att stimulera och skapa kreativitet hos våra medarbetare och kollegor. Men hur lyckas man egentligen? Vad krävs för att öppna dörren till nya och okända idéer? Hur får du dina anställda och dig själv att verkligen tänka utanför boxen?


View site

Stimulera kreativitet

Skapa förändring

Den senaste neurovetenskapen visar upp att innan hjärnan genererar nya insikter och nya tankemönster, måste hjärnan stimuleras av starka känslor som överraskning, försvar och förvirring. Vår hjärna vill arbeta snabbt inom de kända ramarna för att skapa ordning i vår vardag. Hjärnan gillar inte att stanna upp och tänka utanför ramarna. Men för att skapa förändring är det ofta precis vad som behövs. För att människor ska kunna tänka annorlunda måste du störa det normala sättet som hjärnan bearbetar information automatiskt.


utmaning

utmana ditt resonemang

Av samma anledning kan du inte kittla dig själv och inte heller helt utforska dina tankar. Din hjärna hindrar dig från att försöka. Men när någon annan du litar på utmanar ditt resonemang och ställer svåra frågor för att bryta ditt försvar, måste din hjärna omorganisera data. För ett ögonblick kändes kollapsen märklig. Du kommer att vara väldigt tom. Du kan bli irriterad för att du inte har sett lösningen tidigare. Jag hoppas att du så småningom kommer att bli förvånad över att svaret ligger precis framför dig, men du såg det inte.

ställ frågor

Om du är chef och försöker få dina medarbetare att utveckla sitt kreativa tänkande, ställ gärna fler frågor istället för att ge råd. När du ställer rätt frågor får du folk att tänka på sina idéer. På så sätt kan du bygga vidare på vad de kan istället för att begränsa dem till det du vet. Du hjälper människor att öppna sig för att lära sig mer och se världen i ett nytt ljus.

utman rutiner

Ett bra sätt är att diskutera utanför den normala komfortzonen. Det handlar om att utmana traditioner och få upp potentiella behov, rädslor och önskningar till ytan. Genom att ställa reflekterande frågor och påståenden kan du hjälpa dina anställda att utforska, utvärdera och ändra sina vanor. Utanför komfortzonen är det mest sannolikt att människor lär sig nya saker. Här är fem bra sätt att stimulera kreativitet.


icons8-idea-100.png

1. Släpp det du vet

Du måste tro att om du ställer rätt frågor kommer de inblandade att se nya möjligheter. Du måste vara nyfiken på hur diskussionen utvecklas. Du måste verkligen bry dig om hur framgångsrik den här personen är. Det får inte vara ett förhör, utan ett kreativt utforskande. Om du vet vad du vill att de ska säga, kommer de att känna ett behov av att säga det, och du kommer inte att vara intresserad av deras åsikter.

icons8-omnichannel-100.png

3. Ställ frågor, kom inte med förslag

När de berättar, fråga om deras behov, besvikelser och rädslor. Du måste hjälpa dem att se vilka känslor som hindrar deras tänkande och identifiera blinda fläckar.

icons8-idea-100.png

2. Lyssna och leta ledtrådar

Du ska inte bara lyssna för att få dem att känna sig lyssnade. Du måste hjälpa dem att se rutorna som hindrar dem från att tänka fritt. Du måste få dem att ifrågasätta sitt eget tänkande.

icons8-omnichannel-100.png

4. Få dem att beskriva sina insikter

Om folk stannar upp och säger wow, jag har inte sett det här förut, be dem utveckla sina idéer så att insikten blir tydligare och varar längre.

icons8-solve-100.png

5. Ha tålamod

När samtalet börjar kännas farligt, kaotiskt eller känslomässigt, tänk på syftet med samtalet. Ha tålamod under denna process så att du inte attraheras av deras känslor och ta ett steg tillbaka.

Results

solution

In elementum pellentesque dui, ut mattis arcu sodales nec. Nunc tincidunt dui tom. Aenean viverra imperdiet leo. Nulla ullamcorper, nunc quis faucibus faucibus, mi libero tempor justo, ac egestas lorem nisl nec turpis.

Ut tempus 400% lacus quis ultrices venenatis. Praesent vehicula pellentesque justo ut pretium. Morbi ullamcorper nunc at orci euismod, euec vitae condimentum tortor, ut consequat sapien.

Work With Us.

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit.
Ut elit tellus, luctus nec ullamcorper mattis, pulvinar dapibus leo.


Start your project

2.
3.
4.
5.

1 reaktion på ”fem vinnande punkter för att stimulera kreativitet.”

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Vi kan inte bjuda på fika online, men vi kan bjuda på kakor! Genom att fortsätta använda vår sida accepterar du användningen av kakor för att ge dig den bästa möjliga upplevelsen.  Läs mer om vår policy