fbpx
Hur ökar jag trafiken till min hemsida? Få mer besökare till din hemsida.

Öka trafiken till din hemsida

Vill du ha mer trafik till din hemsida? Det finns en rad olika sätt att öka antalet besökare till sin hemsida. Vi listar 5 punkter som är viktiga att tänka på om du vill förbättra besökarantalet och öka din hemsidas trafik.

1. Optimera din hemsida för ”sökarna”

När du hör termen ”sökordsoptimering” vad tänker du det är man behöver optimera efter? Det är inte sökmotorerna, de bästa webbplatserna är optimerade efter människorna som använder sökmotorerna. Kan vara värt att ha i åtanke!

Men de goda nyheterna är att sökmotorer anser att webbplatser som är optimerade för sökare också är helt optimerade. Så genom att optimera din webbplats för de faktiska personer som kommer att besöka den slår du två flugor i en smäll och optimerar den samtidigt för sökmotorer.

Så när du funderar på att skapa en webbplatsupplevelse som kommer att locka fler besökare till din webbplats, var säker på att du först tänker på sökarna i första hand. Vad vill de se? Vad söker de efter? Hur kan du hjälpa dem bäst? Om du skapar en webbplats som är optimerad för sökare kommer sökmotorer att följa efter.

2. Skapa content med rätt sökord

Dina sökord är lite som broar. Sökord är anledningen till att anonyma sökare kan komma till din webbplats. Men för att sökare ska kunna ta sig över dessa broar och faktiskt besöka din webbplats måste de vara intresserade av innehållet bakom. 

Det bästa sättet att veta vad sökarna vill ha är att känna till din målgrupp. Sökord fokuserade på de problem som din målgrupp möter eller de mål de hoppas uppnå är det du borde skapa innehåll om. Varför? 

Eftersom människor aktivt letar efter lösningar på dessa problem. Om du har innehåll som hjälper till att lösa deras problem, kommer de som söker att hitta och besöka din webbplats.

3. Se till att din hemsida är anpassad efter besökarnas förväntningar

Nu går vi in på lite grundläggande psykologi. Föreställ dig att du letar efter en advokatbyrås hemsida. Hur föreställer du dig att en advokatbyrås hemsida kommer att se ut? Bilden i ditt huvud är förmodligen inte en av en rörig webbplats med neonfärger och roliga typsnitt.

 När du föreställer dig hur en bra och pålitlig advokats hemsida ser ut så använder de förmodligen mer dämpade toner, ett renare typsnitt och ger dig möjligheter att utforska de olika tjänsterna som byrån erbjuder. Det här konceptet kallas “cognitive fluency”: hemsidor som lockar mer trafik tenderar att presentera en upplevelse som liknar besökarnas idéer om hur webbsidan ska se ut.

Hur ökar jag trafiken till min hemsida

4. Skriv blogginlägg som folk vill ha svar på

Nu till något av de bästa sätten att driva trafik till din hemsida – Blogg.
Det är inte bara dina sidor på hemsidan som kommer driva trafik. Din blogg kan vara ett av dina mest kraftfulla verktyg för att få mer besökare till hemsidan. På samma sätt som du måste optimera din hemsida kring sökord som dina besökare söker på, måste du optimera dina blogginlägg. Vad är de vanligaste frågorna hos din målgrupp? Vad behöver de hjälp med? Detta borde vara temat på dina blogginlägg.

Detta kommer inte bara att hjälpa till att hålla din webbplats och ditt företag top-of-mind nästa gång de söker hjälp, det hjälper också till att bygga förtroende med dina potentiella kunder.

5. Skapa separata inlägg för olika sökord 

Ditt sökordsavtryck påminner lite om ditt koldioxidavtryck, fast på internet. Ditt sökordsavtryck är samlingen av sökord som din webbplats rankas efter på sökmotorer – i princip hur stort avtryck du lämnar på internet. Men till skillnad från ett koldioxidavtryck, är det faktiskt en bra sak att ha ett stort sökordsavtryck. Varför? Eftersom ett stort sökordsavtryck betyder att din webbplats rankas efter och är associerad med många olika sökord – och vart och ett av dessa sökord är en möjlighet för din webbplats att bli upptäckt.

Varje blogginlägg du skriver ser sökmotorerna som en egen individuell webbsida. Ju fler kvalitetsblogginlägg du skriver om de nyckelord som är mest relevanta, desto större chans har du att ranka högt på dessa sökord och dyka upp på sökresultatet.
Blogginlägg hjälper till att öka ditt sökordsavtryck och därmed din möjlighet att hitta och locka besökare till din webbplats.

Vill du ha hjälp att öka trafiken till din hemsida? Hör av dig till oss så hjälper vi dig!
Kontakta oss

Källa

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Vi kan inte bjuda på fika online, men vi kan bjuda på kakor! Genom att fortsätta använda vår sida accepterar du användningen av kakor för att ge dig den bästa möjliga upplevelsen.  Läs mer om vår policy