fbpx
Vad är Vero - så fungerar den nya sociala medier-appen

Den nya sociala medier-appen Vero

Vad är Vero – så fungerar den nya sociala medier-appen

Vero True Social är ett nytt, hett, färskt socialt nätverk där du delar bilder och andra medier. Vi går igenom hur den nya sociala medier-appen fungerar.

Om du är en flitig användare av sociala medier har du under de senaste veckorna märkt att många användare har börjat snacka om ett nytt socialt nätverk som heter Vero True Social. Dock är inte Vero speciellt nytt. Det skapades 2015 och även om det inte är så länge sedan i den verkliga världen, är det ganska länge sedan om man ser till internet-tid.

Så vad har hänt de senaste veckorna? Varför blev Vero viralt?

Det finns förmodligen flera anledningar. Jag tror att en av dem är en väldigt aggressiv marknadsföringskampanj. Det är inte en slump att många influencers har börjat skriva om Vero samtidigt, särskilt med tanke på att det har funnits ganska länge. Detta uppmuntrade många människor att ladda ner appen, tagga sina bilder på Instagram med #vero och #verosocial och uppmuntra ännu fler att gå med i den.

Vad som dock är uppenbart är att den här appen är framgångsrik, åtminstone för nu, eftersom den tillgodoser ett akut behov för dem som använder sociala medier: behålla kontrollen över sitt flöde, hålla det i kronologisk ordning.

Facebook, Twitter och Instagram har algoritmer som gör att ditt innehåll inte visas i kronologisk ordning, utan baserat på olika faktorer, inklusive engagemang hos följare, och folk är UPPRÖRDA. Så enkelt är det. Om man ska vara ärlig så finns det inget behov av ett nytt socialt nätverk som låter dig dela foton eller videor eller andra saker, men det finns ett behov av ett socialt nätverk för att tillåta användare att återta kontrollen över sitt flöde, och Vero, lovar att göra just det.

Utöver att flödet är i kronologisk ordning, har skaparna av Vero lovat att inte tillåta reklam.
Sign me upp, säger jag bara. Men hur kan appen gå runt utan reklam, kan man fråga sig? Vero sa en gång att bara de första 1 miljon kontona kommer att vara gratis och efter det kan användarna behöva betala för åtkomst. Tja, det är nu några år senare, och appen är fortfarande helt gratis att använda. Hur som helst, jag skulle nog hellre betala en liten återkommande avgift, om det innebär att jag kan använda plattformen utan att se en konstant ström av annonser.

Ett annat försäljningsargument för Vero är att de lovar att inte dela vår data med andra företag, eller med andra ord att inte tjäna pengar på att sälja vår information till andra. Förhoppningsvis kommer de att hålla sitt ord även i detta avseende.

Hur man använder Vero:

Att gå med i Vero är väldigt enkelt. När du har registrerat dig kan du fylla i din bio och börja följa andra konton.
Här kan du se den största skillnaden mellan Instagram och Vero. På Vero kan du kategorisera dina följare i fyra olika typer:

 • Nära vänner
 • Vänner
 • Bekanta
 • Följare

Konceptet liknar Facebook-listor, men mindre komplicerat och varje gång du delar något kan du välja vem som kan se inlägget utan att låta dina följare veta om de finns med eller inte i listan.

Förutom bilder kan du dela: länkar, musik, filmer, böcker, platser och du kan också dela andra användares profiler för att rekommendera dem till dina följare.

Vad är Vero - så fungerar den nya sociala medier-appen

10 anledningar varför du bör vara på Vero

 1. Vero har inga algoritmer som bestämmer vad du ska se. Har du någon gång märkt att du kanske har missat ett inlägg från en vän, bara för att inse att Instagram aldrig visade det för dig? Istället visade Instagram dig annat innehåll, som sponsrade inlägg och annonser. Frustrerande, eller hur? Detta slipper du med Vero.

 2. Den har ett strikt kronologiskt flöde som låter dig se inläggen som du missade.
  Vero kommer till och med ihåg var i ditt flöde du slutade och låter dig fortsätta därifrån. Så efter att du öppnat appen, rullar du inte ner i omvänd ordning förrän du ser det senaste inlägget du såg. Nej, du scrollar bara uppåt tills du har nått toppen och kan vara säker på att du har sett allt som postats av de som du följer sedan du senast öppnade appen. Så enkelt och så intuitivt.

 3. Det finns inga influencers och nästan inga uppmärksamhetsökare. Det finns inga pengar att tjäna på Vero och som ett resultat är det mycket färre användare på Vero än på Instagram. Det innebär mycket färre aktiviteter som syftar till att få mer uppmärksamhet. Hashtagmissbruk är tyvärr fortfarande en grej på Vero, men i mycket mindre utsträckning än på Instagram. Människor på Vero vet att de kommer att ha mycket mindre räckvidd än på de stora nätverken och de bryr sig inte: de finns där för det ursprungliga innehållet och kontakterna.

 4. Inga bottar. Om någon gillar ditt inlägg eller lämnar en kommentar kan du vara ganska säker på att det var en människa som såg ditt inlägg och lämnade en kommentar avsiktligt. Jag skulle hellre ha 20 ärliga likes och kommentarer från riktiga människor än 1000 likes från bottar. Jag bör notera att det fanns en del kritik mot att du måste registrera dig på Vero med ditt telefonnummer precis som du gör med Signal eller WhatsApp. Vad mig beträffar, om det håller bottarna och spammarna borta, är det lugnt för mig.

 5. Bättre bild- och ljudkvalitet. Bilderna läggs upp i full upplösning, och inte bara det – lägger du upp en bild i liggande format, vänder du bara telefonen och du får upp bilden i full screen. Dina videor läggs också upp i full upplösning och du kan dessutom se förhandsvisning på alla videor i ditt flöde. Man kan se Vero som ett mecka för fotografer och kreatörer.

 6. Klickbara länkar och mer. Är det inte löjligt att Instagram 2022 fortfarande inte tillåter länkar i inlägg? Varför? Jo, för att de vill att du ska stanna på Instagram och inte lämna applikationen. Men med Vero är det inte begränsat till bara bilder eller korta filmklipp. Du kan lägga upp länkar, musik, filmer, böcker, appar, spel, platser eller till och med dela en annan profil som du gillar. Mängden frihet och alternativ är otroligt uppfriskande.

 7. Du styr vem som ser ditt inlägg. Med Vero finns det inget behov av separata konton. En mycket enkel och helt tillräcklig publikväljare låter dig effektivt kontrollera vem som ser dina inlägg genom fyra lättanvända nivåer: nära vänner, vänner, bekanta och följare och offentliga. Detta ger goda möjligheter för dig att ”testa” ditt innehåll för nära vänner först, få respons, och sedan kan du välja om du ska lägga upp det för alla att se.

 8. Anpassad för iPad och Desktop. Vero har, till skillnad från Instagram, gjort plattformen anpassad även för Ipad och Desktop. Detta är något som jag anser att Instagram borde fixat för många, många år sedan. Så att Vero redan är där ger dem många plus i kanten enligt mig.

 9. Appen är vackert designad. Detta är såklart subjektivt, men enligt mig är appen mycket mer estetiskt tilltalande än Instagram.

 10. Daglig användnings-mätare. I Veros app kan du se hur mycket tid du lägger på appen dagligen. Vi alla vet hur lätt det är att fastna i scrollandet. Här blir det enklare att se när det är dags att logga ut och ta en paus från skärmen.

1 reaktion på ”Den nya sociala medier-appen Vero”

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Vi kan inte bjuda på fika online, men vi kan bjuda på kakor! Genom att fortsätta använda vår sida accepterar du användningen av kakor för att ge dig den bästa möjliga upplevelsen.  Läs mer om vår policy