fbpx
ranka högre på google

Så rankar du högre på Google

Vill du ranka högre på Google, men vet inte hur du ska göra?
Ingen fara! Här kommer konkreta tips på hur du kan förbättra din hemsidas ranking. 

Optimera ditt innehåll för sökmotorer: 

Det här inkluderar att använda sökord i allt ditt innehåll, samt i titeltaggar och metabeskrivningar på dina sidor. Försök dock att undvika att ha flera sidor med fokus på samma sökord, det kommer resultera i att du konkurrerar internt mellan sidorna.

Bygg högkvalitativa tillbakalänkar till din webbplats: 

Tillbakalänkar är länkar från andra webbplatser till din sajt, och de är en av de viktigaste faktorerna som sökmotorer använder för att rangordna webbplatser. Genom att få andra webbplatser att länka till din kan du signalera till sökmotorer att din sajt är värdefull och värd en högre ranking.

Se till att din webbplats är mobilvänlig: 

Detta känns säkert som en självklar sak för många, men det finns fortfarande många företag som endast anpassar sin hemsida utifrån desktop och glömmer bort att göra det fö mobilen. Allt fler människor använder mobila enheter för att surfa på webben, och sökmotorer tar detta i åtanke. Om din webbplats inte är optimerad för mobila enheter, kan du bli straffad i sökresultaten.

Använd strukturerad data för att hjälpa sökmotorerna att förstå din webbplats: 

Märk upp din sajt med strukturerad data för att hjälpa sökmotorerna att förstå vad ditt innehåll handlar om och hur det är organiserat. Det kan vara schema.org, JSON-LD, Microdata eller RDFa.

Förbättra din webbplats laddningstid: 

Google har själva gått ut med att webbplatsens hastighet är en rankingfaktor. Snabbare webbplatser rankas högre i sökresultaten. Se till att optimera bilder och minimera koden.

Använd Google Search Console och Google Analytics:

Dessa verktyg kan ge dig värdefulla insikter om hur människor interagerar med din webbplats och vad du kan göra för att förbättra dina sökresultat.

Det är viktigt att notera att SEO är ett ständigt föränderligt område, och vad som fungerade förr kanske inte fungerar i framtiden. Dessutom kan det ta tid innan du ser några avsevärda förbättringar i din webbplats rankning. 
Men genom att implementera dessa strategier och hålla dig uppdaterad med de senaste bästa metoderna för SEO kan du ge din webbplats den bästa förutsättningen att ranka bra i sökresultaten.
Tänk på att SEO inte är en engångsuppgift, du måste kontinuerligt övervaka och förbättra din webbplats. Det är en process som kräver tid, ansträngning och tålamod.

Vill du lära dig mer om digital marknadsföring? Kika på vår blogg!

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Vi kan inte bjuda på fika online, men vi kan bjuda på kakor! Genom att fortsätta använda vår sida accepterar du användningen av kakor för att ge dig den bästa möjliga upplevelsen.  Läs mer om vår policy